ARKADAŞLAR GÖSTERGE IŞIKLARI DEĞİŞE BİLİYOR
arkadaşlar ben ampulleri buldum vede gösterge panelinde uyguladım bana 2tl ye maal oldu kendim değiştirdim aynı ww boralarınki gibi oldu İZMİRDE gıda çarşısında hatfon elektronik te bulunuyor o ledlerden ararsanız yardımcı olurum tel 535 949 18 96 ferdi
arkadaşlar bunlarda ampul yok esembi ledler var sadece ibrelerin altında 3 er tane var ve kilometre göstergesinin altında 6 adet var toplamda 12 adet let var

[/img] evet işte resim size izmirdeki arkadaşlara yardımcı olurum

[/img][img]

[/img][img]

[/img]

[/img]
[img]http://

[/img]
cok güzel olmuş güle güle kullan
sıra orta konsolda orayıda bu renk yap ampulleri ayni tip
birde beyaz led paspas aydınlatması (benim loganın) şöyle;

SAOLTEŞEKÜR EDERİM
.Cam açma kapatma düğmeleri arka cam rezistans ve kilitleme düğmeleri ve havalandırma düğmelerinide bugün aynı şekilde yaptım resimleri çekip koyarım
izmirdeki arkadaşlara yardımcı olurum
paslaşalım o zaman
renk alternatifleri varmı?
Vw mavisi gibi
Ferdi paylaşımlar mükemmel eline sağlık
çağlara passat mavisi iyi gider teyp ile uyum sağlar
peki ferdi benim aracın teyp ışıkları pek sevmediğim afrika mavisi
bu teybin ışıklarının rengini değiştirmek mümkünmü
Ferdi paylaşımlar mükemmel eline sağlık
çağlara passat mavisi iyi gider teyp ile uyum sağlar
peki ferdi benim aracın teyp ışıkları pek sevmediğim afrika mavisi
bu teybin ışıklarının rengini değiştirmek mümkünmü
Sadık Hocam bu soruna ben şöyle cevap vereyim. bu soruyu teybin teknik servisine sorman lazım. bazı teyplerin aydınlatması lcd(oled) ekran üzerinden oluyor. böyle oluyorsa değişmiyor maalesef. benimki gibi yani
ama ekran altında bildiğimiz led aydınlatma varsa değişir tabii. bunu da dediğim gib teybin servisi bilir.
anlıyorum zaten benim istediğim değişiklik lcd ekran kısmında değil teybin kenar ışıkları ve ses düğme vs..
hafta sonu LG nin servisine soracağım zaten olur kanaatindeyim.
teyp bu lcd bölümü zaten siyah beyaz matrix

benim de tahminimce olur bu teybin ışıkları değişir.
enson gönderdiğim resimde ww mavisi yapmıştım ama gündüz hiç belli olmadı onuda 6. san. dijital gösterge tamiri yapan bir yerden almıştım.
http://www.youtube.com/watch?v=T5wOfqbFS...re=related
normalde gösterge ışıkları rakamlarla ibrenin ayrı ayrı bir ledi yok ibrelerin altına üçer adet kırmızı led lehimlioyoruz ve rakamlara yansımasın diye ince bir teneke parçasıyla izole ediyoruz ve rakamların altınada ledleri ayrı olarak kendimiz panonun söketinden parkları açınca enerji gelen uçtan kablo çekiyoruz ve buledleri sıcak silikonla sabitliyoruz.
paslaşalım o zaman
renk alternatifleri varmı?
Vw mavisi gibi
normalde gösterge ışıkları rakamlarla ibrenin ayrı ayrı bir ledi yok ibrelerin altına üçer adet kırmızı led lehimlioyoruz ve rakamlara yansımasın diye ince bir teneke parçasıyla izole ediyoruz ve rakamların altınada ledleri ayrı olarak kendimiz panonun söketinden parkları açınca enerji gelen uçtan kablo çekiyoruz ve buledleri sıcak silikonla sabitliyoruz.
Basit bi çıkart-tak işi değil yani.Lehim falan teferruatlı iş o zaman.
Lehim işi varsa Doğanı çağırmak lazım aslında
okadarda zor bir yanı yok yukarıdaki videodada görünüyor zaten
[img=http://img195.imageshack.us/img195/3281/s60[/img]
[img][URL=http://img692.imageshack.us/i/s6001991.jpg/]
[/img]cıvataları söküyoruz

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]
BU İBRELERİN ALTINDAKİ LEDLERİ KIRMIZI TAKIYORUZ[/b][/i]

[/img]

[/img]

[/img]
ÇIKAN KABLOLARI MAVİ ARTI UÇ SİYAH EKSİ UCA BAĞLIYORUZ

[/img]
İSTEYEN IŞIKLARA POT YANİ IŞIĞI AZALTIP YÜKSELTEN AYAR DÜĞMESİ DE TAKILABİLİR
aslında bu işlerden biraz anlarım. gördüğüm kadarı ile çok zor da değil gibi ama nedense gözüm yemiyor bir türlü.

en iyisi bir ara izmir e geldiğimde seni bulup senden yardım almak ferdi kardeş

[/img]
TABİİ Kİ ŞÜKRÜ KARDEŞİM SANA YARDIMCI OLURUM

[/img]
SİNYAL KOLUNUN ALTINA AYAR DÜĞMESİNİ KOYA BİLİRİZ

[/img]

[/img]

[/img]
İSTENİRSE KİLOMETRE GÖSTERGESİ KIRMIZIDA YAPILA BİLİR

[/img]

[/ARKADAŞLAR KASET ÇALARIN IŞIKLARIDA DEĞİŞE BİLİYOR BEN BUNUDA UYGULADIM

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]
BUNLAR KİLOMETRE GÖSTERGE LEDLERİ

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]
Ferdi eline koluna sağlık
forum tarihinin en iyi paylaşımı
Not: Bu konu giriş sayfamızın baş köşesinde yayınlanacaktır.
hakkaten öyle valla. Ferdi aşmıssın baba olayı sen.

Sen angel da yaparsın bu hızla...
eline emeğine sağlık cok güzel olmuş
bilgi paylaşımında cok faydalı oldu gercekten en detaylı ve faydalı paylaşımlardan biri

şu resim uygulamanın ne kadar başarılı olduğunu anlatıyor cokta şık olmuş gösterge cubukları kırmızı klima kumanları kırmızı gösterge zemini ve teyp cam acma tuşları mavi renk uyumu süper..

peki kardeş o klima cam açıp kapama düğmelerini nasıl çıkartıcaz bi de o göstrgedeki at nalı gibi olan şeyi sen mi yaptın sen bna msn adresini ver ayrıntılı bir biçimde bana anlatırsan çok sevinirim..
http://www.youtube.com/watch?v=feVyQXtCwIw
buda klima panelinin vede cam acma düğmelerinin sökülüşü
evet Ayhan hepsini ben kendim yaptım atnalı şeklindeki şeyde ledleri bakır telin üzerine lehimlemiştim
www.ferdiozgur@hotmail.com
teşekkür edrim yardımların için ama verdiğin linkler açılmıyor..
bilgisayarın DNS AYARLARINI DEĞİŞTİRİRSEN OLUR
dediğini yaptım saol açıldı peki o baskı devredeki ledleri iptal mi ediyoruz yani o at nalını nie yaptın çok soru sorduk ama

oledleri iptal etmiyoruz normalde iki ibrenin altındaki üçer adet ledler bütün göstergeyi turuncu yakıyor biz onları kırmızı yapıyoruz ve birteneke parçasıyla izole edip rakamlara yansımasını önlüyoruz[img]

[/img]
VE O ATNALINDAKİ IŞIKLARIDA GÖSTERGE PANOSUNUN SOL TARAFINDAKİ SOKETİN SİYAH KABLOSUNA[-UÇ] VE MAVİ KABLOSUNA[+UÇ] BAĞLIYORUZ ÇÜNKÜ PARKLARI YAKINCA MAVİ KABLOYA AKIM GELİYOR[img]

[/img]

[/img]
Çok güzel olmuş paylaşım için teşekkürler... ben bu videoları izlerken bi videoya rastladım dizel motorda bişi yapıyo ame ne işe yaradıgnı anlayamadım bilen varsa söyleyebilir mi ?
http://www.youtube.com/watch?v=bE2DyQ0Nr...re=related
tavan lanbasıda led yapılırsa cok şık duruyor[img]

[/img][img]

[/img][img]

[/img]
paylaşımlar harika ferdi kesin görüşelim bi ara,
km göstergesi neden karanlık ve orasıda mavi olabiliyormu?
+
sinyal,akü,el freni falan filan lambalarıda karanlık orasıda mavi olabiliyormu?
Eline sağlık usta güzel olmuş,araca ayrı bir renk katmış..
Benim merak ettiğim bir konu var. Km göstergesi ve teyb ekranı gündüz okumakta zorluk oluyor mu ?
Bir de ledleri elektronikçiden alırken nasıl isteyebilirim ? Ledleri kaç voltluk kullandın ?
Sonradan aklıma bir soru daha geldi =) İbrelerin altına koyulan ledlere gerilimi paralel bağlayarak alıyoruz galiba.Bunun karta bir zararı olur mu acaba ?
tabiki km göstergeside mavi olabiliyor orada kontak kapalı olduğu için yanmamış[img]

[/img]
Eline sağlık usta güzel olmuş,araca ayrı bir renk katmış..
Benim merak ettiğim bir konu var. Km göstergesi ve teyb ekranı gündüz okumakta zorluk oluyor mu ?
Bir de ledleri elektronikçiden alırken nasıl isteyebilirim ? Ledleri kaç voltluk kullandın ?
Sonradan aklıma bir soru daha geldi =) İbrelerin altına koyulan ledlere gerilimi paralel bağlayarak alıyoruz galiba.Bunun karta bir zararı olur mu acaba ?
saol teşekür ederim
gostergeleri gündüz okumakta herangi gibi bir problem olmuyor.
Ledleri isterken [/color]ESEMDİ LED diye isteyeceksin ledleri paralel bağlıyoruz seri bağlarsak sönük yanarlar.
cAĞLAR ABİ NE ZAMAN İSTERSEN
ferdi o zaman sen panel üzerindeki 6 tane kırmızı ledi söküp mavi mi taktın? km ekranının altına?
ferdi o zaman sen panel üzerindeki 6 tane kırmızı ledi söküp mavi mi taktın? km ekranının altına?
Evet aynen öyle
peki o cam açma ledleri de mi esembi led?
onlar led değil normal ufak ampul 12 v ama onlarada bir direnç ve bir ledle işi bitiriyoruz . Ayhan kardeş sen başladın galiba yapmaya

[/img][img]

[/img][img]

[/img][img]

[/img][img]

[/img][img]http://

[/img]

[/img][img]

[/img]arkadaşlar bu şekilde şerit ledlerde satılıyor hemde dirençleri üzerinde direk 12v la çalışıyor[img]

[/img]

mükemmel görünüyor aydınlatma
eline sağlık paylaşım için tekrar tşk.
saol ertuğrul abi teşekürler
işte videosu üstüne tıklayın
bugün malzemeleri aldım aynı seninkinden yarım metre inşallah hafta sonu başlıcam bu arada bagaj kilidi açma düzenegini kendim yaptım. gebze de olan arkadaşlara yardımcı olurum, 10 tl ,lik malzeme gidiyor
kusura bakma o yüzden çok soru sordum
video süper olmuş eline sağlık
renk ayarını sen ekledin oda ayrı bir güzel uygulama gercekten
aracda maşallah temiz içi vs 
aklına bir şey getirmek isterim yaparsan mütiş olur
göstergeyi söküyorsunya o metal görünümlü cerceve varya
onun tam dibinden oval içten krom cıta ceksen gösterge ışığı
yanınca mütiş görünür içten krom cerveve oval ayni şekilde km sayacınada yaparsan korkunç güzel olur..

kusura bakma o yüzden çok soru sordum
Nedemek estafurullah yardımcı olabildiysem sevinirim sana kolay gelsin.
abi krom çıtayı nereden buluruz.
şunları diyorum logana uygun varmı bilmiyorum
ama cok şık olur

cok şık olur
ferdigöstergenin eski ledleri kalıyor di mi
plastik parçada delikler var o yüzden sordum eger göstergenin ledleri kalıyorsa mavi ve kırmızı renkler karışmaz mı metal parça yeterli geliyor mu
eski ledleri çıkartıyoruz ibrelerin altında üçer adet varya onları çıkartıp kırmızı yapıyoruz kilometre göstergesinin altındakileri çıkartıp mavi led yapıyoruz .İBRELERİN ALTINDA BEYAZ BOYA VAR YA ONU BİR FALCATA YARDIMIYLA KAZIYIP ÇIKARTIYORUZ VE BİR KIRMIZI OJE İLE BOYUYORUZ VE KIRMIZI İBRELER DAHA BELİRGİN VE KOYU KIRMIZI YANIYOR İBRELERİ BEYAZ BIRAKIRSAN İBRENİN UÇ KISMINA KADAR GÜNDÜZ BELLİ OLMUYOR VE RAKAMLARIN MAVİSİ İBRENİN KIRMIZISINI BELLİ ETTİRMİYOR
ferdi kardeş o iş tamam eheheheee teşekkürler sayende yaptım şimdi sıra cam ve klima dügmelerinde onlara normal led mi takıyoruz resimleri yükleyince bakalım bir usta olarak begenecekmisin

hadi hayırlı olsun yardımcı ola bildiysem ne mutlu bana .Düğmelerede gine smd led takıyoruz ama bir adette direnç takıyoruz herbirine.
fotolarını bekliyoruz
olmadı ferdi kardeş evde denedim yandı arabaya bagladım ledler patladı galiba hiçbiri yanmadı yalnız ben ledle birlikte olan dirençleri kullandım acaba ondan mı olmadı
ABİİ MAHVOLDUM BURADA YA, ÇOK İİ OLMUŞ HEPSİ, HAKİKETEN MÜKEMMELSİNİZ VALLA,,,,
ARKADAŞLAR BUDA LEDLERİN DEVRE ŞEMASI

Arkadaşlar sizin havalandırma kumandalarında ışık yanıyormu aldığımdan beri yanmıyor gerçekten orda ışık yokmu yoksa benim araçtamı sorun var ?

klima panosunu aydınlatan 1 adet dipsiz ampul var o patlamış veya soketi oksitlenmiş olabilir
http://www.youtube.com/watch?v=feVyQXtCwIw
buda klima panelinin sökülüşü belki işine yarar

3erli seri gruplar halınde baglıyoruz ledlerı pekı üç seri bağlanmış ledın onune 12v la çalısması için kaç ohm direc kullanmamız gereklı
12voltla çalışa bilmesi için 300 ohm la 1000 ohm direnç kullanıla bilir.
Klima ışıklandırması için led yerine dedigniz dipsiz ampülün rengini degiştirsek olmaz mı ?
olabilir bi deneyin
ben buişe bi merak olarak başladım ve başardım sanırım isteyene yardımcı olurum